Маркетингът: една на пръв поглед суха материя, в която откриваме човешкото

Най-успешните кампании са онези, чиито истории звучат човешки и честно. Как е възможно личното отношение и професионализмът да работят в хармония за създаването на функционална стратегия:

Разказването на истории или т.нар. storytelling е един добър пример за тенденция в маркетинга, която не само е доказано ефективна, но и оставя трайни спомени при потребителите. За да имат доверие в бранда, неговите настоящи и потенциални клиенти трябва да го познават в детайли – да знаят откъде е започнал съществуването си и какви са целите му. Чрез маркетингова кампания, съобразена с духа и идеалите на бранда, може да се достигне бързо и ударно до клиентите, защото те ще запомнят разказа за него. Особено ако е разказан лично и искрено.

Как може да стане това? Чрез кратки видеа или поредица, които разказват историята или негови ключови продукти, чрез рекламни визии с любопитни факти или цитати, които описват концепцията.

Тъй като живеем в дигитална ера, в която потребителите имат много платформи за споделяне на мисли и впечатления, личният опит и пример стават все по-ценни. Голям процент от хората от хората признават, че се доверяват на потребители, близки до тях като интереси, възраст, нужди и професия. Това доказва отново, че искреността и директната препоръка от доволен клиент са правилният път към по-успешни маркетингови кампании. Маркетингът не е просто суха материя. Той е поглед в нуждите на човека. Това прави една кампания различна, лична и честна. Потребителите са свикнали брандовете често да изтъкват плюсовете си. Но нима има компания, която да няма и минуси? Доверието на потребителите ще бъде спечелено, ако освен плюсовете на бранда, се говори и за минусите му. Всеки се развива, расте и работи върху по-слабите си страни. Именно движението и желанието за усъвършенстване са в основата на прогреса, затова искреният маркетинг, който превръща негативните аспекти в потенциални позитиви, е нещо, което не бива да се пренебрегва.

Ако това, което прочетохте, отговаря на вашата визия за подход, ще се радвам да се свържете с мен.