Няма невъзможни проекти- само липса на креативност

На този свят има два типа хора, когато става въпрос за справяне с трудности, които изглеждат непреодолими. Първите са шампиони лекоатлети, които стискат зъби до следващия километър или пък световноизвестни продуценти, които стотици пъти са се проваляли, но са намирали сили да опитат със следващата идея. Вторият тип са хора, които преустановяват действията си, защото смятат, че съществуват невъзможни неща и неосъществими проекти. В повечето случаи невъзможното е просто граница в съзнанието ни и истински успешни са онези хора, които не спират да чупят ограниченията на собственото си тяло и мислене.

Креативността е в основата на всяка иновация, на всяко оригинално изпълнение и тя е ключът към справяне дори с предизвикателните проекти, които мнозина отхвърлят като невъзможни. Липсата ѝ е пагубна за много идеи, а други, вече реализирани, са неуспешни без нея.

За маркетинг непросветените в професията често стигат до някои погрешни изводи, един от които е използването на термина в смисъла на реклама. В действителност рекламата е просто миниатюрна частичка – песъчинка в морето маркетинг. Тя е един вид краен продукт, последен елемент от верига последователни действия. Няма смисъл от перфектна реклама, ако не са извървени по възможно най-добрия начин всички предходни стъпки.

До друго заключение стигат хора, които разграничават гореспоменатите понятия и в един смисъл дори ги противопоставят като антонимни. Според тях маркетингът, противно на рекламата, е професионална сфера, която действа изцяло по шаблон, единствено се вълнува от цифрите и не изисква дори зрънце артистичност.

Маркетингът наистина изисква прецизност на действията и око за детайлите, но работата по един проект далеч не се изчерпва с решаване на формули и събиране на статистически данни. Изисква се креативност, за да бъде докаран до съвършенство – цялостен, оригинален и възможно най-въздействащ. Да си креативен означава да мислиш извън матрицата, да не следваш утъпкани пътеки, да бъдеш интуитивен, емоционален, с отворени обятия към различното – досущ като втория тип хора, които описахме в началото. Един проект не може дори да бъде започнат без това качество, защото всичко се заражда първо с идея, която е продукт на нечие съзнание. От качеството ѝ зависи стойността и смисъла на продукта и проекта, а съответно и бъдещето на бизнеса.

Хората, които променят света, са с несломим дух, смели идеи и с решение за всеки възможен проблем. Те мислят и действат креативно, затова успяват да се справят с всяко предизвикателство.

Ако искате да реализирате невъзможни проекти по артистичен начин – ще се радвам да го направим заедно.