Силата на думите: промотирайте това, което обичате

Ние сме заложници на съзнанието си. Дори когато се опитваме да не мислим, мозъкът ни работи и рисува картини, думи, емоции… Мислите ни генерират действия и създават нашата реалност. Именно затова е важно да оставим повече свободно пространство за позитивизъм – да мислим, говорим и действаме в полза на това, което обичаме. Ако усвоим тази философия, в личен план ще постигнем щастие, но ако я приложим в изграждането на своя бранд, ще имаме неизмерим успех.

Всяка дума има значение и стойност. Когато става въпрос за маркетингова стратегия, винаги е за предпочитане да се съсредоточим върху нашите позитивни качества, вместо да говорим за негативните страни на конкуренцията. Ключово е да промотираме това, което обичаме и да бъдем вдъхновение за другите. Отношението е това, което добавя стойност към работата ни и оставя трайно впечатление.

Думите са основният начин за комуникация – чрез тях ние изразяваме себе си и имаме възможност да разбираме другите. Без значение дали става въпрос за писмена, или говорима реч, думите са нашият основен ресурс. А техния смисъл определяме ние.

Ние придаваме значението на това, което казваме. Едно и също нещо може да бъде изразено и съответно разбрано по много различни начини. Когато става въпрос за среща очи в очи, интонацията играе голяма роля в уточняването на смисъла и отношението. Когато отговаряме на имейли в писмен вид, структурата на изречението е ключова. Думите придават посока на разговора, а разговорите са това, което гради взаимоотношенията.

Тогава, ако думите са толкова важни, защо често ги пренебрегваме? Защо не отделяме повече време за ценните неща в бизнеса, а именно начина, по който се изразяваме? Това, което казваме, показва отношение и остава дълго време в съзнанието на отсрещната страна. Виждаме отражението на думите си в успеха на нашия бранд, защото чрез тях изграждаме имиджа си в главата на клиента.

Когато се съсредоточаваме върху негативното, изпускаме красивото. Това, което трябва да правим в бизнеса, е да градим… да градим отношения, основани на доверие с клиентите и да признаваме силните страни на конкурентите си. Когато виждаме пълната картина на преимущества и недостатъци, можем да действаме в посока да покажем нашите предимства. Един истински запомнящ се бранд изгражда имиджа си около това, което обича, а не около това, което мрази. Използвайте всички методи и социални платформи, за да вдъхновявате – кажете на света кои сте вие.

Трябва да говорим за нещата, които ни правят силни и ни дават мотивация. Отношението, което имаме, веднага рефлектира в начина, по който гледат на нас околните. Промотирайте това, което обичате. Как искате да бъдете запомнени?

Ако това, което прочетохте, отговаря на вашата визия за подход, ще се радвам да се свържете с мен.