Моят Блог

Една от думите, които придобиват все повече значение в днешния свят, изпълват се със съдържание и носят конкретно послание.

Маркетингът е наука и изкуство, не само „бизнес“. Включва в себе си не само способността да продаваш. Той е поглед във и чрез нуждите на човека.

Тайната на маркетинга е добре осъществената връзка, за което се иска познаване на клиентските нужди и очаквания

Елементите наука, изкуство и хуманитаристика се допълват взаимно и могат да доведат до съществен резултат само ако се прилагат едновременно.

Ние сме заложници на съзнанието си. Дори когато се опитваме да не мислим, мозъкът ни работи и рисува картини, думи, емоции… Мислите ни генерират действия и създават нашата реалност. Именно затова е важно да оставим повече свободно пространство за позитивизъм – да мислим, говорим и действаме в полза на това, което обичаме. Ако усвоим тази философия, в личен план ще постигнем щастие, но ако я приложим в изграждането на своя бранд, ще имаме неизмерим успех.

Що е то маркетинг с добавена стойност? Това е маркетинг за хората. Маркетинг с личен подход, маркетинг за „обикновения НЕобикновен човек“. В него са вложени сърце и душа, емоция и разбиране, откровение и най-вече любов… Без любов това, което правим, е лишено от смисъл. Любовта е невидимата частица, зарядът, чието присъствие усещаме не със сетивата, а със сърцето си – това усещане е много по-силно от всичко останало… Маркетингът с добавена стойност е нещо повече от маркетинг. Това е маркетинг без цена, който не просто продава – той разбира хората и затова те го избират.

Маркетингът е важна част от организацията на един бизнес, от която зависи благополучното му развитие. Клиентите са основен фокус на маркетолозите – специалистите определят границите на таргет групата, стремят се да разбират с точност нейните нужди и поведение, за да създадат перфектните условия за една продажба.

Има един аспект на човешките взаимоотношения, без който те не могат да съществуват пълноценно. Доверието е в основата на връзката между двама души, както в личната, така и в професионалната сфера. Особено важни за успеха на бизнес начинанието са отношенията между клиент и професионалист. Клиентите са склонни да градят пълноценни взаимоотношения с професионалисти, които поставят в центъра на работата си добавената стойност.

На този свят има два типа хора, когато става въпрос за справяне с трудности, които изглеждат непреодолими. Първите са шампиони лекоатлети, които стискат зъби до следващия километър или пък световноизвестни продуценти, които стотици пъти са се проваляли, но са намирали сили да опитат със следващата идея. Вторият тип са хора, които преустановяват действията си, защото смятат, че съществуват невъзможни неща и неосъществими проекти

Истината е, че напредничавите технологии не могат да заличат нуждата от човека, който се вълнува искрено от работата си: той дава парче от съществото си, за да съживи идеите си и така създава изкуство.

Маркетингът е понятие, което обикновено е асоциирано с продажби и първосигнални рекламни слогани. Всъщност в неговата сърцевина се крие нещо друго, което е по-важно и ценно от общите възприятия.

Kакви тенденции ни очакват?

В маркетинг областта, освен да си креативен и аналитичен, трябва да си винаги в крак с постоянно променящия се пазарен пейзаж. Как изглежда бъдещето на маркетинга?

Начин, метод, тактика, способ….все думи за едно и също нещо. Кое е обаче нещото, което стой отвъд това. Кое е основното и най- важното? Това е личната увереност във вашата кауза, бранд или идея. Най-успешните кампании са онези, в които вярвате.

Персоналният подход и добавената стойност правят разликата.

Маркетингът – един процес, който през последното десетилетие се превърна не само в задължителен елемент от живота на даден продукт, бранд или услуга, но и в широко поле за креативна изява и възможност да помогнеш на идея и инициатива, в която вярваш, да достигне до по-широка аудитория. Повечето възприемат маркетингът като търговски насочен, агресивен и направен на всяка цена. С една единствена цел: да продава. Това е масовото схващане, и общата представа и все повече потребители усещат влиянието му като „натиск“ върху тях и инструмент, който се ползва само с търговска насоченост.

Маркетингът е поглед в нуждите на човека. Това прави една кампания различна.

Най-успешните кампании са онези, чиито истории звучат човешки и честно. Има няколко успешни начини, по които личното отношение и професионализмът работят в хармония за създаването на функционална стратегия: Разказването на истории или т.нар. storytelling е един добър пример за тенденция в маркетинга, която не само е доказано ефективна, но и оставя трайни спомени при потребителите.

Най-успешните кампании са онези, в които вярваш и влагаш част от себе си. Личното отношение е това, което прави маркетинга уникален и работещ.

Маркетингът: една от най – динамичните сфери. Всеки бранд, който иска да се развива ефективно и не само да поддържа добри резултати, но и да ги увеличава, се нуждае от маркетинг. Живеем във времена, в които се предлагат всевъзможни канали на маркетинг активности. Как да създадеш нещо обаче, което не само да „продадеш“, но да носи и смисъл?

Какво ни чака през 2019г.?

Изграждането на разпознаваемост на марката и успешното взаимодействие с потребителите е ключова част от бизнеса днес. Това, което очакват клиентите е персонализирано преживяване. Гласовото търсене и видеоклиповете на живо бяха само два от методите  през 2018г,  относно подобряване взаимодействието на потребителите с марката.

Какво казват анализаторите?