Защото маркетингът е наука и изкуство, не само „бизнес“. Включва в себе си не само способността да продаваш. Той е поглед във и чрез нуждите на човека.

Маркетинговата стратегия е сред основните фактори, от които зависи привличането на клиенти. Често обаче хората подценяват и пропускат този етап от процеса.

Маркетингът е нещо повече от точна наука, очакван краен резултат, а е естествен процес, който може да излиза извън очакваните рамки, и това е най-хубавото.

Маркетингът е като изкуство, защото изисква въображение, творчество и упорита работа – точно както музиката, изобразителното изкуство или литературата. Личното отношение, неподправената емоция, добавената стойност, креативността.

Всеки от нас е творец. Творим ежедневно. Творим деня си. Това е валидно и в маркетинга.

За мен маркетингът е наука и изкуство, не само „бизнес“, и не включва в себе си само способността да продаваш. Той е поглед във и чрез нуждите на човека. Не е въпросът да се прави маркетинг на всяка цена, а е въпрос на този маркетинг, който води по пътеката, осъществява мисията си и създава онова приятно чувство у потребителя, което го кара да се чувства специален и значим.

  • Думи със стойност, а не само с цена

 Думите, думите. Колкото повече маркетингът се превръща в неизменна част от всеки бизнес, толкова повече потребители са предпазливи към съдържанието, което им се предлага. Eдинствената цел – продажба далеч не е единственият начин за успешна реклама. Съобразяването с нуждите и емоциите на аудиторията е част от човешката природа. 

  • Индивидуален подход

Всеки човек е различен. Всеки бизнес също. А всеки бизнес е плод на човешки труд. Затова бъдете творец при всяка нова задача! Превърнете идеите и емоциите си в нещо невиждано досега и подарете на потребителите изцяло ново преживяване. Няма невъзможни проекти, има такива, които са създадени без креативност. Създаването на шаблон, който да се нагажда към всеки клиент не е подходящ подход. Личното отношение не само гарантира успех, а показва професионализъм и ниво на работа.

  • Вълнение от работата, която се върши

Апатията далеч не е правилната стратегия за успех. Ентусиазмът, който всеки нов проект събужда e движещата сила през целия процес, независимо колко дълъг и труден може да бъде той.

Влагането на любов и частица от себе си: това превръща всеки проект в индивидуалност.