Клиентите се доверяват на професионалисти, които дават добавена стойност

Има един аспект на човешките взаимоотношения, без който те не могат да съществуват пълноценно. Доверието е в основата на връзката между двама души, както в личната, така и в професионалната сфера. Особено важни за успеха на бизнес начинанието са отношенията между клиент и професионалист. Клиентите са склонни да градят пълноценни взаимоотношения с професионалисти, които поставят в центъра на работата си добавената стойност.

Хората искат да получат услуги с добавена стойност, затова са склонни да се доверят на тези, които могат да ги предоставят. Човечност, емоция и разбиране са само част от качествата, които добавят стойност към работата на маркетинговите специалисти.

Докато маркетингът прогресивно се усъвършенства и трайно се намества в центъра на всяка корпорация и дори малък семеен бизнес, клиентите стават по-предпазливи към съдържанието, което им се поднася. Докато във всеки офис има нужда от опитен маркетинг специалист и оригинална маркетингова стратегия, клиентите стават по-недоверчиви с всяка следваща реклама. 

Рекламите се разпространяват като вируси навсякъде около нас и няма начин да ги пропуснем и да се измъкнем от тях – виждаме ги в метрото, на магистралата, от екрана на телевизора и телефона в ръката ни. Голяма част от рекламното съдържание е създадено от човек, който може и да е позабравил своята човечност, който вече не знае какво е да си от другата страна и който не мисли за ценностите, мислите, чувствата на клиента. Сред целите на маркетинга несъмнено е да доставя повече продажби, но къде отиде желанието да помогнем на хората да задоволят по възможно най-приятния начин своите потребности? Маркетингът е загубил своя чар, той вече не изпълнява своята важна роля, защото масово хората загубиха доверие.

Но има надежда за бъдещето на маркетинга и тя се намира в добавената стойност, в проекта, създаден под формата на изкуство от специалист, който разбира човешката природа и се посвещава на това да й служи. Доверието трябва да е първи приоритет за маркетинг специалиста, защото проектът е обречен на провал без потребители, които да му доверят времето, парите си и да продължат да го избират.

Добавената стойност може да трансформира рекламата от грозно патенце в красив лебед. Разликата между успешното и неуспешното начинание е в намеренията и мислите, с които се извършва. Когато се подхожда с внимание, искреност и човечност, крайният продукт на маркетинга – рекламата, ще достигне до правилната аудитория и ще се настани трайно в нейното сърце. Така се създава успешен бранд имидж, който да устои на времето и промените, да се превърне в синоним на качество и в предпочитана марка.

Ще се радвам заедно да създаваме съдържание с добавена стойност!

 

Ако това, което прочетохте, отговаря на вашата визия за подход, ще се радвам да се свържете с мен.